BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(*)200gm pucuk paku | dicelur
(*)50gm tauge | dicelur
(*)100gm isi kerang | direbus
(*)30ml pati santan
(*)1 sudu teh kerisik
(*)1 labu bawang besar | dihiris
(*)4 tangkai cili padi | dikisar halus
(*)2 tangkai cili merah | dikisar halus
(*)2 sudu makan udang kering | dikisar halus
(*)1 sudu makan serbuk belacan
(*)2 sudu makan jus limau
(*)1 sudu kecil garam
(*)Gula secukup rasa
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(*)1. Di dalam sebuah bekas, satukan bahan yang telah dikisar bersama serbuk belacan dan jus limau. Gaul rata.
(*)2. Masukkan kerisik, garam, gula,dan santan. Gaul sebati.
(*)3. Selepas itu, masukkan pucuk paku, tauge dan kerang. Gaul rata.
(*)4. Hidangkan dan sedia dinikmati.
EmoticonEmoticon